איך מנקים סלון עור ושומרים על עור הסלון?

איך מנקים סלון עור ושומרים על עור הסלון?

סלוני עור – טיפול

לעור ULTIMA התכונות הדרושות כדי להקנות לריהוט חיים ארוכים בשמירת היופי. אך אין פרוש הדבר כי ניתן להסתפק ללא טיפול. כמובן יש להעניק לעור את תשומת הלב הדרושה בשימוש ברהיטים. ניתן להשוות את העור לצמח חי, כאשר האחריות לטיפול עוברת, עם הרכישה, מהיצרן למשתמש. הטיפול השגרתי בעור מצטמצם להסרת האבק פעם בשבוע ולשאיבת אוויר זהירה. לכלוך ואבק פועלים על העור כחומרים שוחקים עליך גם לנקות את העור פעמיים – שלוש בשנה באופן קפדני, באמצעות חומר מיוחד. רצוי לטפל לעיתים קצת יותר קרובות במשענות הידיים והראש. שם חשוף העור לזיעת הידיים ולשיער שומני. בכל מקרה גל לשיער יוריד את שכבות ההגנה ולכן חל אסור מוחלט לשבת על סלון מעור עם גיל לשיער

פעל תמיד באופן זהיר

קיימים סוגים אחדים של חומרים לניקוי העור. בהתבסס על המרכיב הפעיל ניתן להבחין בין שתי קבוצות: הטנסיד (tenside) המנקה את פני השטח או הסבון הפועל לעומק. בצע ניסוי בשניהם.
המתן זמן רב בין טיפולי ניסיון בשתי השיטות. עור רטוב או לח פגיע מאוד לבלאי ולשחיקה. חשוב לטפוח על זיהום וכתמים כלשהם באמצעות ספוג טבעי ונקי. לעולם אין לשפשף את העור.

הקנה לעור חיים ארוכים

מומלץ לטפל בעור פעמים אחדות בשנה – ואחרי כל ניקוי – בחומר מזין, שמנוני ומוסיף לחות. בחר לטיפול במוצר המכיל שעווה. זו מגנה על העור באופן דומה להגנה המוקנית לצבע מכוניתך. רצוי גם לחשוב על כך כי רצוי שהרהיט ימוקם במרחק ממקור חום ולא בקרינה הישירה של השמש.

לעולם אין להשתמש בממיסים “אגרסיביים”

קיימים כללים אחדים על פיהם יש לפעול במקרה של הכתמה מקרית של העור. הכלל החשוב ביותר הוא כי לעולם אין להשתמש בממיסים כימיים על חלקי ריהוט העשויים עור בטח לא אקונומיקה, בנזין לבן ובטח ספוג הפלא אסור לשימוש .

כתמים מסיסים במים

כתמים המסיסים במים טוב ביותר להמיס במים פושרים, רתוחים. יש לטפוח מספר פעמים רב בספוג על שטח הגדול מהכתם עצמו. לאחר מכן יש לספוג את הנוזל באמצעות ספוג או בד נקי. יש לפעול מהמרכז אל החוץ ומבחוץ אל המרכז. אחר כך יש לאפשר לעור להתייבש באוויר.

כתמים שומניים

אם הכתם שמנוני, יש לנגב מייד כל עודף חומר בשימוש המטלית נקיה ורכה או באמצעות מגבת נייר. הכתם נעלם עם הזמן אל תוך העור. במקרה חירום ניתן להשתמש במי סבון עדינים, ללא ריח ואדישים כימית, מבלי להספיג את כל עובי העור. לאחר מכן יש לאפשר ייבוש אוויר בטמפרטורת חדר הרגילה. לבסוף יש להבריק את השטח קלות במטלית יבשה ורכה.

הזדקנות

עור בהיותו מוצר מן הטבע יוצר קמטים וקפלים לעת זקנה(נמתח)מתופעה זו מוסיפה לקסמו ולערכו וזאת תכונה טבעית שיש לצפות לה ברהיטי עור.

ULTIMA – מהי משפחת עורות?

משפחה של עורות נגזרת ע”י עור המשוזף מבהמה זהה תמיד. לדוגמה, פרה לאחר המלטה או פר מבוגר מאזור גידול צחיח יהיו שייכים לאותה משפחה ויעברו את אותו תהליך עיבוד עד לתהליך הסופי ובה נקבע צבעו של העור, לאותה משפחה ניתנת קטגוריה (משפחת JUST , קטגוריה – 1000 , צבע – 7103 ).
הערה – ראה פירוט עורות טכני.או טבעי למחצה

ULTIMA – מהי קטגוריה?

כפי שבטח שמעתם, על סמך היכרות כללית , “עור 2000” , “עור 5000”, כך למעשה הרבה מהלקוחות מבטאים את הידע שיש להם לגבי איכות העור.
למעשה קטגורית העור ללקוח היא לעיתים משמעותית מבלי להבין מה מסתתר באותה קטגוריה. מטרתנו היא להסביר ללקוח מה מסתתר מאחורי כל קטגוריה ולתת לו להבין סוף סוף מהו עור!
קטגוריות העור מקוטלגות ע”י ULTIMA לפי פסי היצור ואין להשוותם לכל עור אחר מחוץ לקווי הייצור של ULTIMA. כפי שיוסבר בהמשך, ULTIMA רהיטים עושה הכל אחרת וכך גם הקטגוריות.
קטגוריות, לנו כאנשי המקצוע, משמעותן: ארץ מוצא הבהמה, אזור גידול, גיל הבהמה, סוג הבהמה, מזון הבהמה, עמידת העור בפני נוזלים, שומנים, אור היום – שמש, כיפוף ועוד.
מספר הקטגוריות הקיימות ב ULTIMA אולטימה מרפדת את המערכות ישיבה שלה בעור האיכותי ביותר ולא פחות מקטגוריה 3000 ממשפחת העורות SPESSORATO כל העורות מיוצרים באיטליה והחל מעובי 1.2-1.4 מ”מ .והעור המיוחד שלנו אורנלה החל מ1.8 מ”מ.

את קט העור 5000 ומעלה שהם עורות טבעיים אולטימה מייבאים לארץ רק בהזמנות מיוחדות היות ועור זה הוא , המקרם המיוחד והנעים של העור הוא מכיוון שהוא טבעי ללא כל הגנה משמע לא ניתן יהיה להסיר כתמים קשים מעור כל לכלוך על העור לא יהא ניתן להסרה או לניקוי.

לרוב מערכות ישיבה המרופדות בעור זה הינן מיועדות לאירוחים חד פעמיים ולא לרביצה יום יומית.

חשוב לשים לב שחברת אולטימה העורות מרפדים את כל הסלון באותה קטגוריה ואותה האיכות של עור, מערכות הישיבה של אולטימה לא משתמשים בעור בדרגה נמוכה יותר כגון- ספליט/ קרוסטה

אנו ממליצים לכם לבדוק היטב לפני הרכישה של מערכת הישיבה אותה מעוניינים להזמין שלא יהיה שילוב של עור מדרגה נמוכה יותר קרי, קרוסטה או ספליט אלא אך ורק עור הזהה באיכותו לעור בכל חלקי הסלון ללא הבדל ביניהם במיקומים.

פרמטרים לקביעת אופי העור

  • אזור גידול הבהמה
  • ארץ המוצא
  • גיל הבהמה
  • סוג המזון
  • מרעה פתוח או סגור.